Echografie

Echografie stelt ons in staat opnamen te maken van het houdings- en bewegingsapparaat. Dat wil zeggen van pezen, spieren, banden, slijmbeurzen, botten en gewrichten. De fysiotherapeuten in onze praktijk hebben inmiddels ruime ervaring in het scannen van het lichaam. Hierdoor kunnen zij direct een klacht of blessure van binnen in beeld brengen. Te denken aan een afwijking, beschadiging of verkalking van spieren of pezen. Ook een hielspoor, een eventuele tenniselleboog of een slijmbeursontsteking kan met behulp van echografie zichtbaar worden gemaakt.

Door echografisch onderzoek is het mogelijk de juiste diagnose te stellen en u nog gerichter te behandelen. Bijvoorbeeld met shockwave therapie. Ook is tijdens het behandeltraject het herstel te volgen door tussentijds echografisch onderzoek uit te voeren. Eventueel kunt u gericht doorverwezen worden naar de huisarts of specialist.

Het onderzoek is snel, gemakkelijk en comfortabel voor de patiënt Echografie kan zo vaak herhaald worden als nodig is. Als de behandelaar zelf het onderzoek uitvoert bij de patiënt ziet hij onmiddellijk de dynamische beelden om een relatie te kunnen leggen tussen beeldvorming en de klacht.

Onze therapeuten met deze specialiteit: Pieter Jan Oosterhoff, MMT, Thijs Meringa