Sportfysiotherapie

Een sportfysiotherapeut houdt zich voornamelijk bezig met het begeleiden en behandelen van geblesseerde sporters. Iedereen die sport kan bij de sportfysiotherapeut met zijn blessure onder behandeling komen. Hier hoef je geentopsporter voor te zijn. De meeste klachten die behandeld worden door de sportfysiotherapeut zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. In de therapie wordt niet alleen gekeken naar het aangedane gewricht, maar naar de gehele bewegingsketen. Het kan dus zijn dat er andere lichaamsdelen getraind worden in de therapie, om het aangedane lichaamsdeel sterker te maken.

De sportfysiotherapeut is geschoold om per sportdiscipline een bewegingsanalyse te maken. Met deze kennis kan er een gericht trainingsprogramma gemaakt worden, zodat de sport weer snel opgepakt kan worden.

Naast het behandelen van sportblessures is preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten, of sport als hobby heeft, een belangrijke taak van de sportfysiotherapeut. Het is tevens mogelijk om een screening uit te laten voeren door de sportfysiotherapeut om te bepalen of het oppakken van een sportactiviteit verstandig is. Vanuit deze screening kunnen bepaalde oefeningen worden geadviseerd, voordat het sporten opgepakt word. Dit om blessures te voorkomen.

Sportfysiotherapeuten werken vaak samen met sportartsen, chirurgen en sportmasseurs.

Onze therapeuten met deze specialiteit: Katja Groot