Nek, schouder en arm

De fysiotherapeuten binnen onze praktijk zijn gespecialiseerd in de behandeling van nek-schouder en armklachten. De basismethode is de behandeling volgens de zogenaamde NSA-methode.  Deze manier van werken werd ontwikkeld door de heer Dr. J.D.Stenvers.  Hij schreef een proefschrift over de behandeling van de ‘frozen shoulder’ .  Een ‘frozen shoulder’ is doorgaans een zeer pijnlijk en beperkende aandoening.  Maar door middel van milde mobilisaties via het schouderblad vallen goede resultaten te behalen.

Daarnaast is de stand van het schouderblad of scapula erg belangrijk voor een goede positie van het schoudergewricht.  Een verkeerde stand van de schouderblad kan een situatie veroorzaken waardoor weke delen in de knel komen. Denk aan pezen , slijmbeurs of kapsel.

Deze beknelling wordt ook wel impingement genoemd of een subabcromiaal pijn syndroom (SAPS). De verkeerde stand van de scapula speelt vaak een sleutelrol bij de veroorzaker van schouderpijn.

Verkorte , gespannen, zwakke  maar ook te sterke spieren kunnen ervoor zorgen dat uw schouderblad anders is gaan bewegen (dyskinesie) waardoor de weke delen bij het optillen van de schouder in de knel komen.

Bij de behandeling van de nek, schouder en armklachten zal uw fysiotherapeut u behandelen met behulp van verschillende therapeutische interventies: manuele therapie, dry needling, specifieke oefentherapie voor de schouder en mogelijk houdingsinstructies. Alles om de beweeglijkheid en  de belastbaarheid van de gehele schoudergordel  weer volledig te herstellen.

Onze therapeuten met deze specialiteit: Pieter Jan Oosterhoff, MMT, Thijs Meringa