Manuele Therapie

Het doel van manuele therapie is het optimaal laten functioneren van  gewrichten en uw houding en manier van bewegen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: u voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

De manueel therapeut geeft verder goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen om zo terugkeer van de klachten zoveel mogelijk te voorkomen.

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de diagnostische – en behandelmogelijkheden van de gewrichten, in het bijzonder van de wervelkolom. Hierbij wordt als basis steeds de meest recent beschikbare wetenschappelijke literatuur gebruikt. Door de gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van uw klachten te beoordelen om deze ook daar aan te pakken. Zo kan hij voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen.

Als een gewricht slecht beweegt of bewegen is pijnlijk, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar. Gewrichten functioneren beter,  bewegen gaat gemakkelijker en met minder pijn.

Onze manuele therapeuten kunnen u helpen bij tal van klachten. Zo kunt u  met hoofd-, nek- en schouderklachten bij ons terecht. Ook met kaakklachten, duizeligheid, heupklachten en rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen, kunnen wij u helpen.

Tijdens de intake wordt samen bepaald of manuele therapie de beste keuze is voor de bestaande klachten. Is dit het geval, dan wordt het behandelplan besproken en zal samen met u naar een snelle en duurzame oplossing gezocht worden. In de praktijk en in de wetenschap blijkt dat dit altijd een gezamenlijke verantwoordelijkheid van therapeut en van uzelf vraagt

Onze therapeuten met deze specialiteit: Pieter Jan Oosterhoff, MMT, Michel Bles, MMT en Dominique Hüther-De Rochemont