Medical taping

Medical taping is een bepaalde manier van tapen. Een bekende vorm van tapen is om een gewricht te immobiliseren of vast te zetten. (bijvoorbeeld na een verstuiking of verrekking van een enkelband).  Bij medical tape wordt echter een elastische tape gebruikt. Deze tape is  juist erg soepel en  is gemakkelijk aan te brengen  maar ook makkelijk  te verwijderen.

De tape wordt gebruikt om de functie van spieren te ondersteunen. Naast het feit dat spieren bewegingen inzetten. Zorgen spieren ook voor een stabiliserende werking van gewrichten.  Maar ook voor regulering van de lichaamstemperatuur, bloed en -lymfecirculatie.

De lichte druk en trek die de tape op de opperhuid uitoefent geeft ruimte in het oppervlakkige vaatbed en lymfecirculatie. Verder heeft de druk een pijndempende of inhiberende werking op pijnreceptoren in de huid.

De tape wordt aangebracht door onze fysiotherapeuten.  Er zijn geen bijwerkingen bekend en is hypo allergeen. Wat betekent dat de huid de tape goed verdraagt. De tape kan 3 tot 7 dagen blijven zitten en is waterbestendig.

Onze therapeuten met deze specialiteit: Brenda ReijerseThijs Meringa